werkwijze Duits taaltraining

Mijn Werkwijze


Persoonlijke kennismaking
Voorafgaand aan een taaltraining houden we een gratis en vrijblijvend persoonlijk intakegesprek (45-60 min). Hierin maken we kennis en stellen we samen uw doelstellingen en aandachtspunten vast. Op basis van de intake ontwerp ik een taaltraject dat past als een warme jas. Maatwerk dus.

Full Immersion Concept
De voertaal van de taalcoaching is voornamelijk Duits. Tijdens de coaching wordt u dus helemaal ondergedompeld in de Duitse taal en gaat u regelmatig aan de slag met allerlei praktijkopdrachten en training on the job. Het resultaat is dat u zelfverzekerd gesprekken aangaat en exact kan overbrengen wat u voor ogen heeft. Mijn methode is gebaseerd op het zeer succesvol gebleken ‘full immersion-concept’.

Samen naar een fantastisch resultaat
Gedurende de coaching blijf ik naar u luisteren. Is de taalcoaching volgens uw verwachting? Moeten we bijstellen? Met veel persoonlijk contact en aandacht voor uw persoonlijke leerdoelen komen we samen en in co-productie tot een resultaat waarmee u uw communicatie op de werkvloer aanzienlijk verbetert.

Lesmateriaal
Tijdens de coaching maken we gebruik van verschillende werkvormen en leermiddelen. Net wat bij uw leerstijl past of wat bij uw wensen aansluit. Ik werk vooral met speciaal zelf ontwikkeld lesmateriaal dat gebaseerd is op jarenlange professionele ervaring in het verzorgen van zakelijke taaltrainingen. Heeft u eigen materiaal zoals productspecificaties, brochures, websites of powerpoints? Fantastisch! Daar gaan we natuurlijk ook mee oefenen.

Grammatica
De grammatica wordt ‘contrastief ’ gepresenteerd: wat is hetzelfde, wat is anders in de Duitse grammatica? Hoe kun je dat vanuit het Nederlands begrijpen? Wellicht was Duits niet uw favoriete vak op de middelbare school, in deze training maak ik de grammatica weer interessant en nog leuk ook!