Over Ilona Bauer

Ilona Bauer dexpert over mij

Ik ben geboren en getogen in het zuiden van Duitsland.  Tijdens en na mijn studie bedrijfseconomie, communicatie en culturele wetenschappen heb ik als marketeer ruim 10 jaar voor verschillende internationale mediabedrijven gewerkt, waaronder Polygram, Sony Music en BMG.

Sinds 2009 woon ik in Nederland waar ik 5 jaar bij het taleninstituut Regina Coeli (‘de nonnen van Vught’) als docent Duits heb gewerkt. Tijdens deze periode heb ik veel waardevolle expertise opgedaan op het gebied van methode en didactiek maar vooral ook kennis op het gebied van de Nederlandse cultuur en zakenwereld.

Duitse taal- en cultuurexpert voor zakelijk Nederland

In 2015 ging ik met mijn eigen onderneming van start. Sindsdien werk ik met veel passie en plezier als Duitse cultuur- en taalexpert (dexpert dus) voor particulieren en bedrijven.  Mijn expertise in de Duitse taal, cultuur en mijn praktische ervaring uit het bedrijfsleven, combineer ik succesvol met mijn kennis van de Nederlandse taal, cultuur en het zakenleven.

Net als in de Nederlandse cultuur zijn er ook in de verschillende regio’s in Duitsland andere gewoonten en uitdrukkingen.  In de trainingen die ik geef komen ook de bijzonderheden van die regio’s in Duitsland aan bod. Maatwerk tot in detail dus!

Motiveren en inspireren

Het kennismaken met een andere taal en cultuur is een verrijking die enorm veel voldoening oplevert. Deze ervaring wil ik graag blijven uitdragen. Op een verfrissende en leuke manier. Ik ben er namelijk van overtuigd dat een taaltraining niet alleen efficiënt en uitdagend moet zijn. Het moet vooral motiveren, inspireren en plezier geven.

Blijven leren

Ik vind het cruciaal om voortdurend te blijven leren en groeien. Om die reden volg ik ook zelf regelmatig opleidingen en trainingen op verschillende gebieden. Denk bijvoorbeeld aan breinleren, motivatie, persoonlijk leiderschap of sales-trainingen.

Hierdoor krijg ik nieuwe inzichten en blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends op deze gebieden. Daarvan profiteren ook mijn opdrachtgevers.

Inmiddels heb ik al meer dan 1.000 Nederlandse professionals en BN’ers uit de meest verschillende sectoren en branches kunnen helpen om hun Duits naar een hoger niveau te brengen en hun interculturele vaardigheden te verbeteren.